Livsnjutning: choklad och te på egna kryddor

Det är viktigt att njuta i livet och hitta de där småsakerna som gör att man blir lite extra glad i själen. Vad de där småsakerna är som höjer livskvaliteten är olika för alla, men många finner njutning i att kunna odla egna växter och konsumera dem.

Gör ditt eget hälsosamma te

Te är en uråldrig dryck som har använts för alla typer av åkommor och besvär man kan tänka sig. Man kan brygga te på mängder av olika blad och blommor och alla har de olika effekter på kroppen. Om du vill odla egna blommor och växter för att kunna göra ditt eget hälsosamma, ekologiska och helt naturliga te, kan du välja mellan några av dessa växter att ha i trädgården:

  • Salvia – ger ett kryddigt, grönt och fräscht te.
  • Mynta – ger ett gott te med mintsmak.
  • Lavendel – ger ett lugnande och rogivande te med den speciella smaken av lavendel.
  • Kamomill – ger ett gott och lite sötare te för alla förkylningar.
  • Citronmeliss – ger ett välsmakande te med citrussmak .

Utöver de ovanstående växterna kan man även göra te på diverse rötter, som gurkmeja, ingefära och pepparrot. Men te kan även göras på blad från björk och andra vilda växter vi har i vår svenska natur. Ljung kan också användas som te om man vill ha ett äkta skogste att värma sig med.

Te och choklad – en ljuvlig kombination

Du som gillar att få till lite livsnjutning i vardagen bör göra det med hjälp av en god kopp te och några väl valda chokladbitar att unna dig. Köp god choklad online som du tycker passar bra ihop med ditt favoritte och njut av dem ihop med en bra bok eller en bra film under tiden. De flesta teer fungerar mycket bra ihop med choklad, men ju kryddigare desto bättre. Salvia har en väldigt kryddig och grön smak och passar utmärkt ihop med söt choklad. Även mynta och choklad passar bra ihop om man föredrar den fräscha smaken av mint att skölja ner den söta smaken av choklad med. Men alla har sina egna favoriter när det kommer till te. Välj din och njut.