Skapa ett grönt och harmoniskt hem

Har du alltid tänkt att du inte har gröna fingrar? Kanske kan du klara att sköta växter om du väljer några som är lite mer tåliga, eller om du tar tid för att googla fram lite information. Ett grönare hem gör att du kan få ett mer harmoniskt hem, eftersom det är så grönskan påverkar oss.

Vilka växter ska du välja?

Att stå i en affär och välja mellan frön eller växter kan vara stressande. Det kan finnas väldigt lite information och att stå där och googla och ta beslut medan andra trängs runt dig är inte den bästa lösningen. Istället kan du i lugn och ro titta igenom sortimentet på flo-rea.com och läsa om de olika växterna, vad de har för egenskaper och var de trivs. Du kan välja att sortera sökträffarna så att du bara får fram det på flo-rea.com som till exempel kan passa på en balkong, så slipper du försöka sålla bland resultaten själv. Är du osäker på vad du ska välja kan kryddor vara bra att börja med. Förutom att de är trevliga och inte så svåra att odla har de den positiva fördelen att de luktar gott och går att använda i mat, vilket kan öka motivationen till att pyssla om dem.

Varför ska du ha grönt hemma?

Det finns många anledningar till att ha gröna växter hemma. Bland annat kan de bidra till att minska stress och öka din kreativitet. De kan också skapa bättre luft eftersom de fungerar luftfuktande, men det kan skilja sig åt mellan olika växter hur mycket de bidrar till det. De kan dessutom rena luften och ibland hjälpa till så att allergier blir lindrigare. Med växter kan du bli lugnare och samtidigt få lättare att koncentrera dig – en kombination som inte alltid är så lätt att hitta. Det som är bra är också att det är så lätt att komma igång. Det enda du behöver är egentligen några krukor, jord och frön. Det finns fler tillbehör som kan behövas, men börja i det lilla med att beställa frön från flo-rea.com och skaffa hem det mest grundläggande. Då är det mindre risk att det känns överväldigande och större chans att det blir av!