Välja blommor till begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän går bort är sorgen ofta mycket stor. Ibland har de närstående varit förberedda och i andra fall har dödsfallet kommit plötsligt och hastigt. Oavsett om man har varit beredd eller inte är döden fortfarande svår att ta in för de allra flesta, men tids nog är det dags för begravning och då är det en del som behöver planeras.

En begravningsbyrå kan hjälpa dig med begravningens alla skeden, från sorgearbetet och dödsannonsen till begravningen och val av blommor och gravsten. Du kan med fördel anlita Göteborgs begravningsbyrå med Lova begravning för att hjälpa dig med hela processen. Via Göteborgs begravningsbyrå Lova begravning kan du få hjälp med de tuffare bitarna, till exempel att välja begravningsmusik, skriva dödsannonsen eller anordna med jordfästningen. På så sätt kan du fokusera på sorgearbetet och ta en dag i taget.

Vilka blommor passar till begravning?

Kommer du som gäst på en begravning räcker det gott och väl med en mindre bukett eller en handblomma som läggs på kistan. Är det däremot du som anordnar hela begravningen kan ett större blomsterarrangemang vara mer lämpligt. Att välja blommor till en begravning är svårt, men vi har tipsen som gör det lite lättare.

Vilken typ av blomma du föredrar är helt upp till dig själv att bestämma. Många väljer blommor som man vet att den avlidne skulle ha uppskattat i livet. Det kan till exempel vara blommor av en speciell sort eller färg. Liljor är ett klassiskt val som passar de allra flesta.

Blomsterarrangemang eller bukett?

Huruvida du ska välja en större bukett eller ett blomsterarrangemang kan bara du bestämma. Vid begravningar är det till exempel vanligt att beställa kransar som sedan placeras vackert på graven. Även den klassiska ”kudden” och hjärtformationer är uppskattade formationer som många använder sig av. Fördelen med arrangemang är att de oftast ligger mycket stadigare på kistan och är designade för att inte behöva stå i en vas.