Anpassa blommorna efter fönstrets storlek

Det är A och O att använda sig av olika sorters blommor och växter för att skapa en hemtrevlig känsla i sin bostad. Det finns olika växter beroende på årstid men det finns även de växter som fungerar att ha inomhus året om. Genom att inkludera gröna växter i ett rum kan man skapa en helt annan känsla än tidigare, exempelvis en exotisk känsla. Främst under sommarmånaderna är det vanligt att plocka in växter och blommor i hemmet. Detta eftersom gränserna mellan inne- och uteliv suddas ut. Genom att plocka in blommor från trädgården skapar man en enhetlig miljö. Färgsprakande blommor passar alldeles perfekt i ett vitt vardagsrum.

Tänk på att ha blommor som tål ljus

På senare år har det blivit väldigt populärt med höga fönster som sträcker sig från golv till tak. Dock är det viktigt att tänka på att höga fönster släpper in mer solljus och blommorna som man väljer att ha i rummet behöver klara av att stå i värme under dagarna. Att det blivit populärt med höga fönster har gjort att en del väljer att byta ut sina fönster i hemmet. Nuförtiden är det smidigt att beställa fönster i specifika mått på internet, exempelvis på https://nettofonster.se/, vilket gör det möjligt att få fönster som passar ens preferenser. Höga fönster släpper in mer ljus i hemmet vilket många efterfrågar, men detta kräver att man använder blommor som tål att stå i solljus.

Det finns även de växter som endast behöver vattnas en gång i månaden, vilket gör att blommorna är extremt lättskötta. En av växterna som är optimal att ha i ett fönster med mycket ljus är den som heter svärmorstunga. Detta är en växt som dessutom renar luften och den trivs i både soliga och skuggiga lägen. Det bästa av allt är att den endast behöver vattnas enstaka gånger.

Anpassa växterna utifrån storleken på fönstret

Om man bor i en bostad som har höga fönster bör man ha höga växter i dessa. Att ha små och låga blommor i ett högt fönster kan ge helt fel intryck. Höga växter i ett högt fönster ger ett harmoniskt intryck för ögat. Ytterligare en sak som man ska tänka på är att använda sig av växter i olika höjder. Har alla samma höjd ser man inte de olika växterna och alla försvinner i mängden. Syftet med att ha olika höjder är att varje växt får möjligheten att synas. Om man vill höja upp en del blommor så att de framhävs bättre är ett tips att ställa krukan med växten uppe på en hög med böcker.

Om man även har ett fönsterbräde som är ganska brett kan man med fördel placera växterna i olika nivåer. Placera en del bakom de andra för att skapa ett vackert stilleben.